Visie: verwachtingen overtreffen!

Vanaf de oprichting in 1981 heeft HP Valves zich gericht op product-, dienst -en procesverbeteringen. HP Valves was bijvoorbeeld een van de eerste Nederlandse bedrijven die zich hebben laten certificeren voor ISO9001 , ISO14001 en PED.

HP Valves is constant bezig met het verbeteren en optimaliseren van haar bedrijfsprocessen. Hiervoor leggen we de focus op managementfilosofieën als Kanban, 5S en Lean Manufacturing. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en efficiency te waarborgen, legt HP Valves steeds meer de nadruk op het 24/7 produceren en het automatiseren van haar bedrijfsprocessen. Hiervoor gebruiken we de meest innoverende technologieën, machine-centra en gereedschappen.

Het inspelen op de steeds veranderende eisen van haar klanten, heeft HP Valves ontwikkeld van een productiebedrijf tot een project georiënteerde organisatie. HP Valves biedt haar klanten een breed scala aan aanvullende diensten: van technisch advies tot een volledig logistieke afhandeling.

Wij geloven dat door lange termijn-relaties met onze klanten en leveranciers allen kunnen profiteren van procesverbeteringen. Procesverbetering leidt daarbij tot een betere concurrentiepositie voor alle partijen. Deze relaties stellen ons in staat om de wensen van de klant beter in kaart te kunnen brengen en vervullen. We vertrouwen erop dat we hiermee onze producten en dienstverlening steeds weer kunnen verbeteren. Het overtreffen van de verwachtingen is daarbij onze primaire doelstelling!