Robby Jansen

Robby Jansen
CNC Programmeur

Robby Jansen werkt al sinds 1997 bij HP Valves. “Ik heb me middels avondstudie opgewerkt tot op het niveau van CNC-programmeur.” Toen Robby ging werken bij HP Valves vielen hem met name de regelmaat, de orde, de netheid en de structuur op.

CNC Programmeur, wat doe je precies?

“Er werken bij ons 4 programmeurs en een aantal draaiers. Aan de hand van bewerkingstekeningen worden producten gemaakt met behulp van moderne CNC-bewerkingscentra en CNC-draaibanken.

Als programmeur bouw je het programma (stappenplan), zodat de producten zo efficiënt en stabiel mogelijk gemaakt kunnen worden. ”Het leuke aan dit werk bij HP Valves is volgens Robby: “Het realiseren van kwalitatief hoogwaardige producten.”

Up to date

We werken bij HP Valves in een hele schone omgeving en met de nieuwste machines (Okuma). Ook de gereedschappen die we gebruiken zijn op technisch gebied altijd het nieuwste van het nieuwste zodat we nog sneller en efficiënter kunnen verspanen. Wij worden als medewerker eigenlijk gewoon verwend. Dit geeft aan de andere kant natuurlijk ook een stuk commitment en binding met de organisatie. HP Valves is zeer internationaal, ik vind het leuk dat onze producten de hele wereld over gaan!”

Sfeer

Robby zou de sfeer als betrokken willen omschrijven. “De directie is zeer betrokken bij de collega’s. Je kunt de sfeer het best omschrijven als persoonlijk en gemoedelijk. Er wordt hard gewerkt, iedereen is nuchter en men heeft waardering voor elkaars werk. Ook is er regelmatig onverwacht “iets” extra’s bijvoorbeeld een attentie met de paasdagen.” De eindconclusie is helder. “Het hoeft je hier aan niets te ontbreken, als er zaken zijn die in mijn vak tijdwinst of de werkomstandigheden verbeteren of verbetering betekenen op het gebied van ergonomie, dan worden de benodigde middelen hiervoor gewoon aangeschaft.”