Sander Komdeur

Sander Komdeur
Design Engineer

Aanvankelijk gestart in 2005 als Werkvoorbereider heb ik eind 2007 de overstap gemaakt naar de functie van Design Engineer. Dit was een sprong in het diepe maar in diep water leer je wel het snelste zwemmen. Ik kreeg direct de kans om een cursus CAD-tekenen te volgen en daarnaast heb ik in de avonduren mijn HBO Bachelor Werktuigbouwkunde diploma gehaald. Tegenwoordig worden nieuwe collega’s gedegen ingewerkt en neemt de complexiteit van de werkzaamheden stap voor stap verder toe.

Variatie en uitdaging

In mijn functie als Design Engineer houd ik mij niet alleen bezig het ontwerpen van nieuwe producten maar ook met het ontwerp van de productiemiddelen. Hierbij maken we gebruik van de modernste 3D-ontwerpsoftware. Ook houd ik me bezig met het oplossen van technische vraagstukken van klanten en ik ben verantwoordelijk voor schadeanalyse in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven. HP Valves is continue bezig om de kwaliteit van de afsluiters op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen waardoor mijn functie altijd uitdagend is.

Positief en open

Binnen ons bedrijf gaan we op een positieve manier met elkaar om. Iedereen gaat voor het beste mogelijke eindresultaat en levert hier een bijdrage aan. Ik kan gemakkelijk aankloppen bij anderen voor hulp of informatie en er wordt de tijd genomen om iets uit te leggen. Hierdoor wordt mijn werk gemakkelijker en heb je eigenlijk nooit het gevoel dat je er alleen voor staat.

Kennisuitwisseling

Ik het prima naar mijn zin bij HP Valves en zie voldoende mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik wil graag meer kennis krijgen van materialen en van stromingsleer; samen met mijn directe collega’s hebben we al een cursus Stromingsleer hiervoor gevolgd. Daarnaast proberen we de samenwerking met ons dochterbedrijf in Zuid-Korea, Key Valve Technologies, verder te verbeteren.
We sparren regelmatig met onze Koreaanse collega’s over technische vraagstukken. Op die manier leren wij van hen en zij van ons!