Raymond Olde Kalter

Raymond Olde Kalter
Monteur

Na het sluiten van de Vliegbasis Twente, waar ik werkte als F16-monteur, ben ik in maart 2006 bij HP Valves in dienst gekomen. Het inwerktraject werd begeleid door 2 ervaren monteurs. Zij hebben mij stap voor stap meegenomen in het opbouwen van afsluiters en appendages. Ik kreeg de ruimte om fouten te maken want daar leer je juist van. Iedereen voelt zich verantwoordelijk om nieuwe medewerkers goed en grondig in te werken. Inmiddels heb ik mijzelf gespecialiseerd in de bouw en montage van pneumatische aandrijvingen.

Vrijheid en afwisseling

Als monteur heb ik veel vrijheid om eigen initiatief te nemen. Er is veel variatie in producten dankzij de verschillende en soms complexe klantspecifieke wensen. De rol van monteur is hierdoor afwisselend: monteren, elektrotechnische werkzaamheden, pneumatiek en soms het begeleiden van klantinspecties. Dit maakt het werk voor mij uitdagend en het motiveert mij om mee te denken in de diverse processen.

Investeren in mensen en gereedschappen

Binnen HP Valves heb ik al aan veel opleidingen en cursussen meegedaan: cursus elektrotechniek voor monteurs, VCA, AED cursus, opleiding Pneumatiek en diverse NEN-opleidingen. Daarnaast investeert HP Valves in goede gereedschappen en productiemiddelen. Hierdoor kan ik beter en veiliger mijn functie uitoefenen; dit maakt het werken prettiger. Door de groei van de afgelopen jaren zijn er nieuwe producten en montagemethodes bijgekomen waardoor ik continue wordt uitgedaagd om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Niet teveel praten maar gewoon doen

Ik ervaar de cultuur van HP Valves als er één van niet praten maar doen. We pakken de uitdaging met elkaar op en iedereen heeft hierin zijn/haar bijdrage. En als dat betekent dat er moet worden overgewerkt dan doen we dat. Uiteraard is er ook tijd om behaalde successen te vieren. De balans hierin vind ik erg prettig. HP Valves heeft een open bedrijfscultuur. Iedereen kan bij elkaar binnenlopen tot aan de CEO toe, dat vind ik prettig. De klanttevredenheid staat zeer hoog in het vaandel en iedereen krijgt de ruimte om hier invulling aan te geven. Aan het eind van de dag moeten de klanten gewoon hun orders krijgen en daartussen liggen allerlei kansen en mogelijkheden.

Verder specialiseren

Onze klanten zijn veeleisende en professionele partijen waardoor HP Valves continue in ontwikkeling is. Voor mij betekent dit dat ik mijzelf de komende jaren verder wil gaan specialiseren in nieuwe montagetechnieken.