Ties Lammerink

Ties Lammerink
Sales Engineer

Na mijn HBO-Bachelor Industrieel Ontwerp en een kopstudie Technische Bedrijfskunde ben ik als Sales Engineer bij HP Valves in dienst gekomen. Wat me direct opviel was het gedegen sollicitatietraject bestaande uit meerdere gesprekken en een persoonlijkheidsanalyse. Dit gaf mij direct het vertrouwen dat ik met een professionele en serieuze werkgever te maken had.

Gedegen inwerktraject

Ook het inwerktraject was goed voorbereid en compleet: kennismakingsgesprekken op alle afdelingen en een gestructureerd begeleidingstraject zodat ik snel de primaire werkzaamheden kon oppakken. Tegelijkertijd wordt er ook een zekere mate van zelfredzaamheid van je verwacht: zelfstandig kunnen werken is binnen HP Valves in veel functies belangrijk.

Variatie en initiatief

Ik ben gestart als Sales Engineer voor de Europese markt. Later ben ik verhuisd naar de sales-area Azië. Deze markt vraagt vanwege cultuurverschillen om een ietwat andere aanpak; dit vind ik boeiend. Ik heb dagelijks contact met contractors, waarvoor ik projectaanvragen vertaal naar complete offertes en daarnaast ben ik aanspreekpunt voor de lopende projecten gedurende de opdrachtfase. Ik word bij veel verschillende zaken betrokken waardoor er veel variatie is én er van mij het nodige initiatief wordt verwacht.

Verwachtingen overtreffen

Binnen HP Valves zetten we een stapje extra om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Deze bevlogenheid en betrokkenheid leidt tot een goed eindresultaat waar we dan ook trots op zijn. Ik werk bij een gezond bedrijf waar groei mogelijk is en de huidige markt nog volop kansen biedt.

Persoonlijke ontwikkeling

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor een aantal grote klanten. De komende tijd wil ik me graag blijven ontwikkelen in mijn huidige rol en setting. Op termijn en afhankelijk van de ontwikkelingen binnen het bedrijf ambieer ik een meer aansturende rol. Ik heb al de nodige cursussen en trainingen gevolgd; van gerichte cultuurtrainingen tot vaktechnische cursussen.