Ben Christenhusz

Ben Christenhusz
Order Processing

In 2001 ben ik bij HP Valves begonnen als assistent-werkvoorbereider. Daarna heb ik enkele jaren de functie van Werkvoorbereider vervuld. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de rol van leidinggevende op de afdeling Order Processing. 13 jaar geleden was het inwerktraject anders dan nu. Destijds was het vooral “Learning by doing”. Nu is dit beter geregeld: op mijn afdeling werken relatief veel jonge HBO’ers die vaak met weinig of geen werkervaring binnenkomen. De nieuwe collega’s worden gericht ingewerkt en begeleid door de meer ervaren collega’s en mijzelf. Hier wordt veel tijd en energie ingestoken.

Verbeteringen doorvoeren

Ik ervaar dat ik veel invloed kan uitoefenen op de werkzaamheden van onze afdeling. Je krijgt de ruimte om nieuwe initiatieven op te pakken en verbeteringen door te voeren. Vaak werken we hierin samen met andere afdelingen binnen HP Valves. Ook zijn er mogelijkheden om te investeren waardoor het mogelijk is om je eigen ideeën uit te werken én te realiseren. Zo zijn wij continue bezig om bijvoorbeeld ons ERP-systeem verder te perfectioneren. De afdeling Order Processing speelt hier een belangrijke rol in.

Aandacht

Omdat HP Valves de laatste jaren hard gegroeid is hebben we veel tijd geïnvesteerd in het creëren van een goede structuur met bijbehorende werkprocessen. Dit zorgt o.a. voor duidelijkheid en stelt ons in staat om een constante en hoge kwaliteit te kunnen leveren. Een ander belangrijk voordeel is dat we hierdoor ook tijd kunnen blijven investeren in de individuele medewerker. Het continue in gesprek blijven over relevante onderwerpen zorgt voor meer betrokkenheid en komt ten goede aan de werksfeer.

Doorgroeimogelijkheden

Mede dankzij diverse opleidingen en trainingen heb ik mijzelf zowel vakinhoudelijk als op vaardigheden kunnen ontwikkelen. De tijd die hier in gaat zitten is voor eigen rekening maar de kosten worden vergoed door HP Valves. Op dit moment ben ik bezig met een speciaal voor HP Valves ontwikkelde middenmanagement-training. Samen met een aantal andere leidinggevenden worden wij zo begeleid in onze rol als manager. Ik zit goed op mijn plek; werkvoorbereiding is echt mijn ding en er zitten nog genoeg uitdagingen in mijn huidige functie. Van de andere kant: je weet natuurlijk nooit wat de toekomstmogelijkheden zijn binnen een groeiend en florerend bedrijf.